Legfrissebb híreink:

Baja, a fesztiválváros Baja, a fesztiválváros Baján egyre inkább sűrűsödnek a nagy érdeklődésre számot tartó rendezvények, a júliusi halfőző fesztivál után augusztusban a kiemelt au...

Baja, a fesztiválváros

Baján egyre inkább sűrűsödnek a nagy érdeklődésre számot tartó rendezvények, a júliusi halfőző fesztivál után augusztusban a kiemelt augusztus 20-i programok (az operagála és a tűzijáték) vonzották a Szentháromság térre a bajaiakat és a város vendégeit. Szeptemberben az Újbor Fesztivál következik.

» Banga Szabolcs

Bócsa Barnabás, a Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója az idei halfőző programjaira visszatekintve úgy látja, hogy szerencsére a jelenleg zajló városközpontot érintő felújítási munkák a fesztivál rendezését nem zavarták meg. Idén újdonság volt a megváltozott jogszabályi környezethez való alkalmazkodás. A szabályok, az előírások szigorításából következő többletfeladatokat végre tudtuk hajtani – tette hozzá. Örvendetes, hogy minden eddiginél kevesebb orvosi ellátást igénylő baleset, rosszullét történt a fesztiválon.

A négynapos programsorozat fellépői bizonyítják, tartjuk a színvonalat, hiszen olyan neves előadók szórakoztatták a több tízezres közönséget, mint Fenyő Miklós, St. Martin vagy a Tankcsapda, hogy csak néhány nevet említsek. Negyedik éve tartjuk ezt a színvonalat, mert ez hozza ide a turistákat – szögezte le Bócsa Barnabás. Az idegenforgalomra is jótékony hatást gyakorol a fesztivál, idén sokan hajóról is megnézték a várost és környékét. Azt gondolom, hogy valamennyi fesztiválunk egyre nagyobb és egyre népszerűbb – mondta a városi nagyrendezvényeket szervező Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója. A jövő évben néhány új elemmel bővítjük a bajai fesztiválokat, rövidesen összeáll a jövő évi rendezvényeink váza, sok újdonságot tervezünk – árulta el lapunknak Bócsa Barnabás.

Addig is következik szeptember 17-én és 18-án a IV. Bajai Újbor Fesztivál, melyen a Hajós-Bajai Borvidék borászai mutatkoznak be. Az idei díszvendég Frittmann János lesz, aki 2007-ben elnyerte „Az év borásza” megtisztelő címet.